Ett rom – tre stiler.

Vi har satt sammen 3 ulike stiler til soverommet. Tre delikate og innbydende handlekurver ligger klare på sixbondstreet.no. Klikk ditt nye soverom rett hjem.

HARMONISK.

160519-SixBondStreet71338-liten.jpg

Harmoni er betegnelsen på mer enn én tone som klinger samtidig. På lik linje med musikkens fag er dette svært gjeldende – også i interiør.
For å skape harmoni på et soverom gjelder det å sørge for at fargene på rommet har samme fargeskala, gjerne ton-i-ton. Unngå å ha for mange ulike farger.
I neste steg velger man en rolig farge på veggene. Denne fargen skal stå godt til de andre fargene som er brukt på interiøret. I vårt eksempel har vi satt en lun beigefarge, samt kobber/ messing sammen med en støvet terracottafarget vegg. For et ekstra unikt preg har vi brukt den kalkede varianten, hvilket skaper et lekkert, egendefinert spill på veggene.
Skap balanse i rommet. Hjernen vår liker systematikk og symmetri. Derfor er det veldig «riktig» å plassere sengen på midten av veggen, sammen med like nattbord på hver side. Ha denne regelen konsekvent i bakhodet når de største møblene skal plasseres i rommet. – Og så kommer unntaket: For mye symmetri kan gjøre rommet statisk og kjedelig. Det er derfor svært effektfullt å ha en mer «tilfeldig» plassering av dekorelementer på nattbordene, samt pynteputer i sengen.
Planter blir det aldri for mye av. Sett gjerne en blomst på ett av nattbordene og en større plante (type; palme) på den andre siden av sengen for komplett dekor.
HOTELLFØLELSEN.

Soverom_kampanje_hotell.jpg

Få ting er så deilig som å krype til køys på et lekkert, luksuriøst hotellrom. Vi vil trekke dette inn i det private hjemmet.
Den klassiske og moderne hotellstilen preges av enkle, klassiske møbler med herskapelige finesser. Materialer som går igjen her er myke, tunge tekstiler som; velour, fløyel, ull og bomull – av og til også silke. I tillegg ser vi en tydelig bruk av metaller, glass og eventuelt keramikk i detaljene.
I eksempelet over har vi plassert mørke møbler og tekstiler i et relativt lyst rom. Man kan også ta steget videre og trekke de mørke fargene opp på vegg, i taket og på gulvet. – Eventuelt bruke et mørkt gulvteppe på et lysere gulv.
Et annet kjennetegn er en oversized seng med eksklusivt sengetøy og store hotellputer.
Her er våre topp 5 «must- haves» for å oppnå den ultimate hotellstilen i hjemmet:

1. Myk belysning: Ha gjerne downlights eller en pendel som sprer lyset godt. På soverommet er halogenpærer å foretrekke, fremfor LED. Bruk lampetter som nattbordslamper. Disse burde ha mørke tekstilskjermer.

2. Sengegavl: Dette er kanskje hovedelementet som kjennetegner sengene på et eksklusivt hotellrom. Ved å bruke en sengegavl vil sengen høre sammen med veggen, samt skape en lunere atmosfære.

3. Orden: Det sies at man faktisk sover bedre på et lekkert og dekadent soverom, enn et som er rotete og uorganisert. Etter Feng Shui´s ideologi skal det kun være akkurat de møblene man trenger i et rom for å opprettholde et fullkomment miljø. På et soverom har denne ideologien en beroligende effekt. Begrens deg med forstyrrende elementer som; skrivebord, åpen oppbevaring og for eksempel speil, da de gir energi fremfor ro.

4. Ulike tekstiler: Om du har parkett eller annet hardt gulv, kan det være fint å ha et teppe plassert delvis under sengen. Dette myker opp totalen, samt samler sonen. Det er også lekkert med ulike tekstiler på sengetøy, pynteputer, sengetepper og sengegavl.

5. Symmetri: hvilket gjelder i større grad her enn i eksemplet for et harmonisk soverom.
ELEGANT.

Job_10568.jpg

I 2016 og 2017 har vi sett mye av de litt mørkere rommene i kulørte fargeskalaer. Det er mye fokus på fred, ro og kos, noe som absolutt kan oppnås i et lysere rom også. Her har vi stylet et lyst og delikat rom. Lin, bomull og krom er gjennomgående i et typisk elegant soverom. Viktige stikkord er symmetri og struktur.
I et rom som dette er det alfa omega å droppe elektronisk utstyr, og heller erstatte det med en hyggelig loungesone i nærheten av sengen. Rommet skal være et sted for avslapning og velvære. Disse rådene er viktige for å få bedre søvn.
I likhet med de to andre eksemplene er sengen plassert på midten, foran en vegg med tilgang fra begge sider. Dette skaper en friere atmosfære, samt gode gangsoner.
Om man har mye naturlig lys inn på et lyst soverom, kan god solavskjerming være viktig å fokusere på.
I og med at det er mye detaljer i harde, glatte overflater er det viktig å fylle på med myke tekstiler, gjerne med litt struktur. Dette løfter uttrykket, samt bidrar til god akustikk.

Stjel stilene HER.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s